11 Şubat 2016 Perşembe

Matematiği Sevdiren Hikayeli ve Eğlenceli Bir Kitap: Sayı Avcısı...


İlkokul birinci sınıfta tanıştığımız Sayı Avcısı kitabı bildiğiniz matematik kitaplarından çok farklı.  Eğer siz de benim gibi çocuğunuzun  eğlenerek matematik öğrenmesini istiyorsanız, bu kitap tam size göre.

Sayı Avcısı üç ayrı kitaptan oluşuyor ve birincisi ilköğretim 1. Sınıfa, diğer ikisi de 2. Sınıfa uygun.  Bu kitapta çocuğunuz  kendisini Masallar Ülkesinin içinde bulacak. Bazen korsanların sakladıkları sayıları arayacak, bazen büyücünün elinden prensesi kurtaracak, şifreyi çözecek. Bu kitapta bolca masal okuyacak, işlemleri yaparken kendisiyle yarışacak.

Biz kitabı ilkokul bir başlarken almamıza rağmen, kitaptaki eğlenceli alıştırmaları yapmaya ikinci dönem başladık. Çünkü ilkokul birinci sınıfın ilk dönemi okuma yazmayı öğrenmekle geçiyordu ve zaten okuldan verilen okuma, yazma, dikte çalışmalarının yanı sıra bir de bu kitabı okuyarak anlamak ve sorularını çözmek biraz yorucu olabilir diye düşündüm. Gerçekten de ikinci dönem okuma yazma sorunu çözülünce Sayı Avcısı kitabını yapmak eğlenceli bir hale dönüştü. Size de tavsiyem bu kitabı çocuğunuz okuma yazmayı söktükten sonra başlamanız yönündedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...