4 Nisan 2013 Perşembe

Çocuk Hakları Savunuculuğu Özet Raporu


Dünya çapında çocuk hakları savunuculuğu yapan STK’lar ve benzer bağımsız kuruluşların sayısı her geçen gün artıyor ve bu kurumlar geleneksel yetişkin odaklı yönetim sistemlerine çocuk odaklı yaklaşımlar getirmek için öneriler sunuyorlar. Bu amaçla kaynak geliştiren ve hibeler sunan ve buna ek olarak üretilen yönetmeliklerin ve uygulamaların etkilerinin doğru yerlere ulaştığından emin olmak için çalışan bu kurumların zengin ve fakir arasındaki eşitsizliklerin her geçen gün arttığı bir dünyada oldukça merkezi bir yeri var. Bu kurumlar ayrıca kamuoyunda çocuk haklarının daha fazla bilinir hale gelmesinde ve bilgi ağının güçlenmesinde de çalışıyorlar. 


Ancak bu çalışmalara ek olarak bu kurumlar, devletler tarafından genellikle desteklenmemekteler ve sık sık bütçe kesintilerine maruz kalıyorlar. Ayrıca bu kurumların etkinliği çalıştıkları alandaki en dezavantajlı çocuklara ulaşmayı başarabilmelerine; kapasiteleri ve liderlik becerileri gibi kendi iç dinamiklerinden kaynaklanan bileşenlere de bağlı.  

Bu konuları derinlemesine inceleyen rapor, 20 yılı aşkın zamandır biriken deneyimlerle hazırlanmış ve çocuklar için insan hakları çalışması yapan kurumları gözden geçiren ilk bütüncül çalışma olma özelliği taşıyor.

 
 
 
T. Eğitim Gönülleri Vakfı sitesinden alınmıştır
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...