28 Şubat 2013 Perşembe

Gündem Çocuk Sitesi 4+4+4 Eğitim Sistemini İzliyor ve Sizin de Desteklerinizi Bekliyor…


Gündem Çocuk Derneği tarafından hazırlanan bu site, "4+4+4'ü İzliyoruz" çalışması kapsamında,  Birinci Sınıfların Yaşadığı/ Yaşayabileceği İhlalleri Görünür Kılmak amacıyla yürüttüğü kampanya için hazırlanmış.


Sitelerinde neden böyle bir kampanya başlattıklarını şöyle özetlemişler:

“4+4+4 Eğitim Sistemi ile bu yıl okula başlayan çocukların karşılaşabilecekleri sorunlar hakkında uzmanlar, eğitimciler, veliler, çocuklar ve sivil toplum kuruluşları herkes aylarca edişelerini dile getirdi. Aradan geçen 3 ayda yaşananlar, bu endişelerin çok haklı olduğunu ortaya koydu. Bu durum bizim açımızdan 4+4+4 Eğitim Sistemi sebebiyle ortaya çıkan sorun ve ihlallerin sistemli olarak izlenmesi ve görünür kılınmasını gerekli hale getirdi.
Bu sebeple, Gündem:Çocuk! olarak, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nden itibaren 4+4+4 Eğitim Sistemini izlemeye başladık.

Bu izlemeyi sitemizde yer alan anket aracılığı ile, bu yıl 1. sınıfa başlayan çocukların karşılaştıkları temel sorunlar ve yaşanan ihlaller hakkında bilgi toplayarak yapıyoruz. Topladığımız verilerle mevcut durumun görünür hale getirilmesine ve yaşanan sorunların çözümüne katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.

Bu izlemeyi yaparken en büyük desteği, çocukları bu yıl ilkokula başlayan velilerden bekliyoruz. Velilerin, çocuklarının ve devam ettikleri okullarının durumu ile ilgili gözlemleri 4+4+4 Eğitim Sistemini izlemekteki en önemli kaynağımızı oluşturuyor.

Bu konuda bize destek olmak isteyen veliler sitemizden;

Okula yeni başlayan çocuklarının ve okulların durumu ile ilgili anket formunu doldurabilir,

Çocuklarının eğitim ortamında yaşadığı bir sorun, kaza ya da hak ihlali ile ilgili İhlal Bildirim Formunu doldurarak bize ulaşabilir,

4+4+4 Eğitim Sistemi ile ilgili gelişmeleri, yasal süreci ve düzenlemeleri takip edebilirler. “

 
Gündem: Çocuk!, her çocuğun hak sahibi, eşit, özgür ve onurlu birer birey olarak, barış içerisinde, iyi ve mutlu bir yaşam sürmesi için çocukların yararına bütüncül bir dönüşümü ısrarla savunan bir sivil toplum örgütüdür. Çalışmalarını çocuk hakları alanında yaşanan sorunların temelindeki paradigmanın değişmesi, savunuculuk, ağ çalışmaları ve katılım programları altında, öncelikli çalışma arkadaşları olan çocuklarla birlikte sürdürür.


İletişim:
Tunalı Hilmi Caddesi No: 54/8 Kavaklıdere Ankara Türkiye

0312 437 76 41
0312 437 76 41

Gündem Çocuk 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...