12 Haziran 2012 Salı

Geçen Hafta Okumak İçin Seçtiğimiz Kitaplar

Hafta başında yemek yerken veya akşam yatarken okuyacağımız kitapları seçiyoruz kızımla.


Çoğu zaman akşam yemeğini yerken yemek tepsisinin önüne o hafta için seçtiği çalışma veya etkinlik kitaplarını diziyoruz.  Bir yandan yemek yiyiyor, bir yandan da ben kitapları okurken dinleyip, gerekiyorsa sorulara cevap veriyor veya çıkartma yapıştırıyor. Böyle yemek yemek de olur mu demeyin, oluyor işteJ  Yemekten sonra da eğer vakit varsa ve canı istiyorsa öğrenilen konularla ilgili başka çalışmalar da yaptığımız oluyor.

Tabii ki bu okumalar ziyarete gelen teyze, komşu veya hastalık gibi sebeplerle hergün düzenli olarak yapılamayabiliyor ama en azından haftada üç dört gün yemek sırasında seçilen kitapları okuyoruz ve etkinliklerini yapıyoruz.  Ama yatarken muhakkak kitap okuyoruz.

Geçen hafta kızım yatarken okumak için Karga Gakguk, Cemile Karanlıktan Korkmuyor, Cesur Fırfır, Herkes Korkar, Barbie Pasta Şefi, Yaramaz Çağlalar ve Dişçide isimli kitapları seçti.

 


Yemek sırasında incelemek için ise Meslekler, Çıkartmalarla Trafik Bilgileri, Renkler, Mevsim İlkbahar ve Mırmır Ayları Öğreniyor isimli kitapları seçti.

Meslekler kitabını kızımla beraber incelerken şunu farkettim; uzunca bir süredir bu kitaba bakmadığımız için meslek isimlerinden çoğunu biliyordu ama bazılarını hatırlayamıyordu. Kasaba etçi, manava meyve satan, trafik polisine yayaların polisi, kuaföre bayanların berberi, spikere haberci demesi hoşuma gitti, en azından ne iş yaptıklarını biliyor ama mesleğin adını hatırlayamıyordu.


Yemek masasındaki okumalardan sonra meslek kartlarımızla da tekrar meslek isimlerini tekrar ettik.

 


Trafik Bilgileri kitabı ise geçen sene dört adet seri halinde aldığımız, sayfalarının biri renkli diğeri boyamak için siyah beyaz ve çıkartma yapıştırmak için özel yeri olan bir kitap. Son bir senedir bu kitaplarda yazan bütün trafik kurallarını öğrendik.  Trafikte olduğumuz zamanlar bu bilgilerini bol bol pekiştiriyor ve hem benim hem de babasının yanlışlarını düzeltiyorJ

Geçen sene kızım Pamuk Şekeri Yuvasına giderken Şişli Bilim Merkezine bir ziyarette bulunmuşlardı. Orada trafik eşleştirme/hafıza kartları hediye etmişlerdi ve eşleştirme yapmayı çok sevdiğimiz için hep elimizin altında. Hazır trafik bilgileri ile ilgili bir kitap okurken kartları da tekrar kutusundan çıkarttık ve eşleştirme çalışması yaptık.

Mırmır Öykülü Boyama Kitapları serisi ise tanesi 1 TL’den satılan konusuna göre 1,5 yaştan 5-6 yaşlarına kadar keyifle okunacak kitaplar. Her sayfa iki üç satır yazılı, sayfaların biri renkli ve yazılı diğeri ise boyama sayfası.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...