8 Mayıs 2012 Salı

MİT'ten Çocuklar İçin Web Sitesi ve Oyunlar


MİT'in internet sitesindeki en çarpıcı yeniliklerden biri de çocuk sayfası. 

Çocuk sayfasına tıklayanlar interaktif bir sunumla karşılaşırken, MİT, devlet ve istihbarat gibi temel kavramların tanımı yapılıyor. 

'Merhaba sevgili çocuklar, Milli İstihbarat Teşkilatı çocuk sayfasına hoş geldiniz' diyen kadın sesiyle başlayan sunumda, teşkilatın çalışma esasları hakkında da bilgiler veriliyor.

Sayfada göze çarpan en önemli detay ise çocuklara istihbarat dünyasını sevdirecek oyunlar. Oyun bölümünün tanıtımında istihbaratın sadece görünürde yaşananlara dair bilgiler olmadığı belirtilerek, özel araştırmalarla ortaya çıkarılan durum ve olayların önemi aktarılıyor. 

İki ayrı oyunun yer aldığı çocuk sayfasındaki oyunlardan ilki iki resim arasındaki 5 farkın bulunması. Diğer oyun ise gemisi fırtınada batan ve bir adaya düşen Ahmet karakterinin hayatta kalması ve adadan kurtulması için yöneltilen sorulardan oluşuyor.

Oyunda sorulan sorular ve cevapları alışılmışın dışında, istihbarat faaliyetlerinin çekirdeğini oluşturuyor. Çocuklara yöneltilen 4 sorunun 40 saniyede cevaplanması gerekirken, yanlış bir cevap oyunun başa dönmesine neden oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...