31 Mayıs 2012 Perşembe

Bu Haftasonu Çocuklarla Nereye Gidilir, Neler Yapılır?

Keyifli ve güneşli bir haftasonu diliyorum...


Mickey’nin Müzik Festivali  Trump Towers Mall’da devam ediyor. 






Shrek Müzikali  BKM’de


Dünyaca Ünlü Avrasya Sirki  İstanbul'da


İstanbul Oyuncak Müzesi Haziran Ayı Etkinlikleri  


Doğuş Otomotiv “Trafik Hayattır” Sergisi  Bilim Merkezi’nde


Petfest 2012

Etkinlik 2-3 Haziran 2012 tarihlerinde gerçekleşecektir. Biletler her iki günde geçerlidir. Biletinizi kaybetmeyiniz. Her iki gün girişinde gösterilmesi zorunludur.
Kapı Açılış : 10.00
Kapanış     : 20.00
Hayvan dostlarını bir araya getiren ve barınaklara destek amacını taşıyan PetFest 2012, Pedigree ve Whiskas’ın ana sponsorluğunda 2-3 Haziran 2012 tarihlerinde Parkorman’da gerçekleştiriliyor. Türkiye’de ikinci kez düzenlenecek evcil ve evsiz köpeklerin bir araya geldiği en büyük açıkhava organizasyonu olan İstanbul PetFest’te, hayvanseverler ve çocukları için özel eğlenceler ve hayvan sahiplendirme etkinlikleri yapılırken, bilet ve satışlardan elde edilen bütün gelir belirlenen hayvan barınaklarına aktarılıyor.

İstanbul PetFest 2012’de, sahibiyle uyumlu yürüyüş, sahip benzerlik yarışması, engelli parkur gibi köpek yarışmaları ve özel köpek gösterileri yer alırken çocuklar için oyun parkı, büyükler için bilgilendirici seminerler, workshop’lar, fotoğraf çekimleri gibi birçok eğlenceli aktivite yer alacak. Düzenlenecek yarışmalarda hayvan dostları sürpriz hediyeler kazanma şansı bulacak. İlk yıl çok başarılı geçen organizasyonda bu yıl özellikle otopark ve katılımcıların konforu için özel önlemler alındı.

Hayvanseverler, İstanbul PetFest 2012’de yer alacak barınak ve derneklerden güncel bilgi alma imkanı bulurken, evsiz sokak hayvanlarını da sahiplenebilecekler. Festivale katılacak tüm hayvanseverlerin yanlarında köpeklerinin aşı karnesini bulundurması gerekiyor. Etkinliğin yapıldığı Parkorman’a “Tehlikeli Irk”ların alınmayacağı da özellikle vurgulandı. Parkorman’ın yasal sahibi olan T.C. Çevre ve Orman Bakanlığı’nın kamuya açık yerlerde Tehlikeli Irklar’ın bulunmaması konusunda genelgesi bulunuyor. Genelgeye göre Tehlikeli Köpekler Kategorisi’ne giren Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Fila Brasileiro ve bu ırkların melezleri PetFest alanına alınmayacak.

02 Haziran 2012 10:00




Red Kit İstanbul’da
Yapı Kredi Kültür Merkezi, 10 Mayıs - 17 Haziran tarihleri arasında yılın en eğlenceli sergilerinden birine ev sahipliği yapıyor... Red Kit İstanbul’da sergisi, Vahşi Batı’nın en yalnız kovboyunu daha yakından tanımak isteyenleri bekliyor.
Çizgi roman araştırmacısı Didier Pasomonik’in küratörlüğünde hazırlanan “Red Kit İstanbul’da” sergisi, 10 Mayıs – 17 Haziran tarihleri arasında Vahşi Batı’nın en yalnız kovboyunu İstiklal Caddesi’nde ağırlıyor.
Red Kit, Düldül, Daltonlar, Rintintin, Billy the Kid, Calamity Jane ve diğerleri...
10 Mayıs - 17 Haziran 2012
Mekan: Yapı Kredi Kültür Merkezi - İstanbul




BEYLİKDÜZÜ MİGROS AVM
İnsanoğlunun ilk çağlardan itibaren kendini ifade etme biçimi olarak hayatın her alanında kullandığı sanat, Beylikdüzü Migros Alışveriş Merkezi’nde Daima Sanat’a dönüşüyor.
Çocuklardaki potansiyel yaratıcılığı açığa çıkararak estetize edilmiş bakış açısını bütün bir hayata yaymalarını hedef alan 7 Sanat Projesi, güzel sanatların kendi içinde ayrılan türleri Tiyatro, Yapı, Sinema, Resim ve Heykel, Dans, Müzik ve Edebiyat sanatlarını içerecek. Her sanat dalı birer saat süren atölyelerle çocuklarla buluşacak, atölyeler 5 Mayıs-17 Haziran 2012 tarihleri arasındaki hafta sonlarında 14.00-18.00 saatleri arasında devam edecek.
Beylikdüzü Migros AVM Çocuk Kulübü üyelerinin ve minik ziyaretçilerin ücretsiz katılımına açık olacak süreç, çocuklarının sanatsal alanlarda yetkinleşmesini arzu eden aileler için de büyük bir fırsat olacak. Proje; minik katılımcılara sanatsal ve kişisel gelişimleri noktasında büyük katkılar sağlayacakken, takım halinde çalışma, gözlem, araştırma, algılama, yaratıcılık, farkındalık, sentez gibi mental ve motor becerilerine de artı değerler katacak. Uzman eğitmenleri önderliğinde söz konusu tüm sanatları ayrıntılarıyla tanıyacak olan minikler, her sanat dalına ait uygulamalı çalışmayla teorik ve teknik düzeyde yetiştirilecekler.
Beylikdüzü Migros AVM Çocuk Kulübü 7 Sanat Projesi Etkinlik Programı
DANS
9.GÜN / 2 Haziran 2012  
14.00 – 18.00 BOYAMA ATÖLYESİ
14.00 – 15.00 Masal Atölyesi- Dansların Masalı
15.00 – 16.00 Asya –Afrika Maske Ve Dansları
16.00 – 17.00 Avrupa –Amerika Maske Ve Dansları
17.00 – 18.00 Maskeli Balo
MÜZİK
10.GÜN / 3 Haziran 2012  
14.00 – 18.00 BOYAMA ATÖLYESİ
14.00 – 15.00 Masal Atölyesi- Müziğin Masalı
15.00 – 16.00 Kolaj Atölyesi – Notalar
16.00 – 17.00 Enstrüman Yapım Atölyesi
17.00 – 18.00 Ritim Atölyesi




YAPI KREDİ KÜLTÜR MERKEZİ
Yapı Kredi Kültür Merkezi’nde Mayıs ayı boyunca her Cumartesi farklı yaş grupları için yaratıcı drama eğitmeni Çiğdem Odabaşı eşliğinde ücretsiz yaratıcı drama ile kitap okuma atölyeleri gerçekleştirilecektir:

02 Haziran 2012 Cumartesi  Yaratıcı Drama ile Okuma Atölyesi
Gökkuşağı Dostluğu - Uğurböceği Sevecen ile Salyangoz Tomurcuk 2 - Gökkuşağı
Yer: Yapı Kredi Kültür Merkezi, saat: 13.30-14.30
Macar Yazar Erika Bartos’un yazıp çizdiği, ilkokul öncesi yeni bir çocuk kitabı serisinin,  Uğurböceği Sevecen ile Salyangoz Tomurcuk’un ilk kitabı Arkadaşlık, Yapı Kredi Yayınları’ndan çıktığında çocukların çok ilgisini çekmişti... Erika Bartos’un yalın ama ayrıntılarla bezeli çizimleriyle hazırladığı serinin ikinci kitabı Gökkuşağı yayımlandı.
Bartos, Gökkuşağı kitabında Uğurböceği Sevecen’in arkadaşı Salyangoz Tomurcuk’un bir hayalini gerçekleştirmek için canını dişine takarak nasıl çabaladığını, diğer arkadaşlarını da bir araya getirerek gizli gizli nasıl bir sürpriz hazırladığını anlatıyor.
Bu atölyeyle çocuklar hayal kurmak, arkadaşlık, paylaşmak, birlikte olmak ve beraber üretmenin önemini kavrarken Uğurböceği Sevecen ile Salyangoz Tomurcuk’un eğlenceli serüvenine ortak olacaklar. Atölyemize 5-6 yaş aralığındaki tüm çocuklar davetlidir.
Etkinliğimiz 5-6 yaş arası 24 çocuk ile sınırlıdır.
 Lütfen rezervasyon yapınız.
0212 252 47 00/503


02 Haziran 2012 Cumartesi  Yaratıcı Drama ile Okuma Atölyesi
Bir Dostluk Masalı - Rosros ile Zenzen
Yer: Yapı Kredi Kültür Merkezi, saat: 15.00-16.30
Yaratıcı Drama Eğitmeni: Çiğdem Odabaşı
 Filiz Özdem, Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan Rosros ile Zenzen – Üzüm Satan Kedileri ve Balık Tutan Köpekleri’nde, çocukların ve büyüklerin dünyasında ortak bir duygu, yalnızlık üzerine bir masal anlatıyor.
Rosros Efendi kendi yalnızlığına gömülmüş, evinden bile çıkmayan, kedileri Pıtpıt ile Çıtçıt’tan başka yoldaşları olmayan, insanlarla görüşmeye görüşmeye sonunda sadece kedi dilinde konuşabilen biri olup çıkmıştır. Zenzen Hanım da ona benzer bir hayat sürmektedir. Onun da köpekleri Bitbit ile Gitgit’ten başka kimsesi yoktur ve o da insanlarla görüşmeye görüşmeye sadece köpek dilinde konuşabilen biri olmuştur. Üstelik kediler ve köpekler, onların bütün bakımını, evin geçimini de üstlenmiş, haliyle onlar da dışarıda insan dilinde konuşur olmuştur. Derken bir gün, kaderlerine başkaldıran ve kitabın gizli kahramanları olan Pıtpıt ile Çıtçıt ve Bitbit ile Gitgit sayesinde Rosros ile Zenzen’in hayatları kesişir… 
Rosros ile Zenzen’in hikâyesi mutlu sonla bitiyor bitmesine; ama onlar, masalların ortak kaderini sürdürerek, alışılageldiği üzere hem aşka, hem zenginliğe, her şeyiyle pırıltılı ve görkemli bir hayata yelken açmıyorlar. Sürpriz tercihleri oluyor.
Rosros ile Zenzen’in bu ilginç hikâyesinin yaratıcı okumasına 7-8 yaş aralığındaki tüm çocuklar davetlidir.
Etkinliğimiz 7-8 yaş arası 24 çocuk ile sınırlıdır.
 Lütfen rezervasyon yapınız.
0212 252 47 00/503




Profilo

Çocukların Merkezi

Profilo AVM, çocuklara renkli bir dünya sunuyor. Her Cumartesi ve Pazar günleri saat 14:00-18:00 arasında Profilo Alışveriş Merkezi 3. Kat’da Kiddyland’in önünde birbirinden sevimli palyaçolar tüm çocukları bekliyor. Günboyu birbirinden eğlenceli yarışmalar, oyunlar, yüz boyama, sosis balonlar ile çocuklar doyasıya eğlenebiliyorlar.

Piyano Dinletisi

Keyfili alışverişleriniz sırasında bir dinlenme noktası olan Green Court’da haftaiçi solo piyano dinleyebilir, hafta sonları solist eşliğinde dünya müziklerine  saat 17:00-19:00 arasında eşlik edebilirsiniz.



İSTANBUL AKVARYUM
Dünyanın En Büyük Tematik Akvaryumu
Dünya denizlerinde yaşayan balık türlerinin içinde bulunduğu, kendi türündeki akvaryumlarla kıyaslandığında; gezi güzergahı, temalandırma, interaktiflik, yağmur ormanı ve yeni nesil teknolojisiyle dünyanın en yenisi...

İstanbul Akvaryum; hacmiyle, içerisinde barındırdığı canlı çeşidiyle, gezi güzergahlarındaki aktiviteleriyle dünya çapındaki tüm akvaryumlar içerisinde önemli bir konuma sahiptir. Kendi alanında ‘ilk’leri ve ‘en’leri olan bir proje.

Ziyaretçiler, coğrafi bir rotayı takip ederek Karadeniz ile başlayan ve Pasifik’e kadar uzanan toplam 16 tema ve 1 adet yağmur ormanından oluşan güzergahta yolculuk yapmaktadırlar.
http://www.istanbulakvaryum.com/tr-TR/anasayfa




Miniatürk
Yaz döneminde hafta içi 09.00-19.00, haftasonu 09.00-21.00 arasında, kış döneminde hafta içi ve hafta sonu 09.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Giriş tam5 TL, indirimli 3 TL.
212-222 28 82 Sütlüce




Oyuncak Müzesi
Şair ve yazar Sunay Akın'ın, ailesine ait Göztepe'deki köşkte açtığı Oyuncak Müzesi, büyük küçük herkesi hayaller dünyasına taşıyor. En eskisi 1817 yılına ait olan yaklaşık 4000 oyuncağın sergilendiği müzenin tohumları, Akın'ın Almanya'nın Nürnberg kentindeki oyuncak müzesini ziyaret etmesiyle atılmış. Müzeciliğe ilgisi çocukluk yıllarına dayanan Sunay Akın, Türkiye'de de bir oyuncak müzesi kurmaya karar verince, gittiği şehirlerden çeşitli oyuncaklar toplayarak koleksiyonu oluşturmaya başlamış.

Pazartesi hariç her gün ziyarete açık olan müzede, oyuncak bebeklerden kurşun askerlere, arabalar, trenler gibi araçlara kadar her türden oyuncak sergilenmekte.

Ömerpaşa Caddesi Dr. Zeki Zeren Sokağı No:17 Göztepe / İstanbul
Tel: 0216 359 45 50 / 51




Rahmi M. Koç Müzesi
Salı - Cuma 10.00-17.00, Cumartesi-Pazar 10.00-19.00 arasında açık. Giriş tam 7 TL, indirimli 3.5 TL.
212-369 66 00 Hasköy




Atatürk Müzesi
Milli Mücadele'nin tohumlarının atıldığı ev
Mustafa Kemal'in I. Dünya Savaşı'nın ardından Suriye cephesinden ayrılarak İstanbul'a geldiği 1918'den, Samsun'a hareket ettiği 16 Mayıs 1919'a kadar ikamet ettiği evi, 1942'den bu yana "Atatürk Müzesi" olarak hizmet veriyor.
Müzede Atatürk'ün kişisel eşyaları, Milli Mücadele ile ilgili belgelerin yanı sıra, çeşitli ressamların Atatürk ve Milli Mücadele üzerine verdiği eserler de sergileniyor.
Pazar ve Perşembe günleri  dışında 09:00 - 16:00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Giriş ücretsizdir.
Tel: 0212 240 63 19
Halaskargazi Cad. No. 250 Şişli
 

2 yorum:

  1. Aaah ah biraz büyüsek de biz de katılsak şu etkinliklere.

    YanıtlaSil
  2. O da olacak inşallah, biz de geçen sene başladık daha böyle yerlere gitmeye...

    YanıtlaSil

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...