24 Aralık 2011 Cumartesi

City's Nişantaşı'nda Neler Yapılır?

Geçen Cumartesi kızımın aşısını yaptırmak için Nişantaşı’ndaki doktorumuza gittik.  Hazır Nişantaşı’na kadar gitmişken City’s’de etkinliklere de bir bakalım dedik.


City’s Nişantaşı Alışveriş Merkezi’nde her gün çeşitli etkinlikler düzenleniyor.  Bu etkinlikler hem yetişkinlere hem de çocuklara yönelik.  
http://www.citysnisantasi.com/tr adresinden etkinlikler seçeneğinden her ayın etkinlik takvimini takip edebilirsiniz.

Cumartesi günü Doğa Koleji tanıtım amacıyla “Doğa Koleji Müzik Günleri” temasıyla bir etkinlik düzenlemişti. Masaların üzerine koydukları çeşitli müzik aletlerini gören kızım  hemen tanıtım alanına koştu ve ben bu müzik aletlerinin bazılarını hiç bilmiyorum dediğim için hepsini tek tek bana tanıttı ve çaldı. Çalarken bir yandan da kıvrak hareketlerle dans ettiğini heralde söylememe gerek yoktur. Çocukların en çok ilgisini çeken müzik aleti metalofondu. Bu etkinlikte, hem ebeveynler  hem de çocuklar birarada şarkılar söyleyip, çeşitli enstrümanlar çaldılar.

Daha sonra alt kattaki Matematik Oyun Atölyesi’nin etkinliğine katıldık. İlgimi çektiği için ilk fırsatta bu Atölye’nin tanıtımını yapacağım. Şule Hanım 3-6 yaş arası için eğlenceli matematik çalışmaları hazırlamıştı. Bu çalışmaları gelen çocuklarla beraber yaptılar ve bir yandan da ebeveynlere Matematik Oyun Atölyesi’ni anlattı. Şimdilik Anadolu yakasında yerleri olduğunu ama Avrupa yakasında da bir yer açmak istediklerini söyledi.

Biraz gezinelim dediğimizde ise Alışveriş merkezinin koridorlarında Noel Baba ile karşılaştık. Yeni biri ile tanıştırdığımız zaman “hadi kızım merhaba de amcaya” deyince çekinen, gözlerini süzen bizim kız sanki yıllardır tanıyormuş gibi hemen Noel Baba’ya koştu ve kucağına atladı. O da hemen çantasından çıkardığı şekeri verdi. Noel Baba’nın yanından uzaklaşırken “Anne Noel Baba zayıflamış, geçen sene bizim yuvaya geldiğinde kocaman göbeği vardı, o da babam gibi rejim yapıyor galiba” demesin mi...

Birşeyler yerken tam karşımızda D&R vardı ve tabi ki yemek bitince hemen çocuk kitaplarının olduğu bölüme yöneldik, birkaç kitap alıp inceledik. Bu sefer kitap olarak “Tali’nin Kardeşi Doğuyor”-Kıskançlık isimli kitabı aldık. Neden mi?  En yakın komşum hamile ve kızım onu çok seviyor. Ama hamileliğinin başından beri bizim kızda biraz kıskançlık sezinliyorum. Bu kitap bize biraz yol gösterebilir diye düşündüm.
“Artık yorulduk, yavaş yavaş gidelim mi” diye sorduğumda ise “Ben sana bir kahve ısmarlayayım, ben de o sırada biraz boyama yaparım, sen de biraz dinlenirsin, yine gezmeye devam ederiz” dedi. Babasından aldığı harçlığıyla bana kahve, kendisine pasta ısmarladı ve nesini çok sevdiklerini bir türlü anlayamadığım Caillou’nun boyama kitabından birkaç boyama yaptıktan sonra gezmeye devam ettik.
Başka bir katta Play to Learn Anaokulu Uluslararası Kindermusik Okul öncesi Eğitim Programının tanıtımını yapıyordu.  0-3 yaşa hitap ettiği için bizim pek ilgimizi çekmedi. Biz de hemen yanında bulunan Matematik Oyun Atölyesi’nde küplerle başka bir çalışma daha yaptık.
Kız çocuklar annelerle beraber bir alışveriş merkezinde ve mağazalarda daha çok vakit geçirebiliyorlar. Çünkü erkek çocuklara göre ilgi alanları daha farklı. Erkek yeğenlerimden hatırlıyorum, mağazanın kapısında ayak sürüyüp, girmeyelim diye ağlarlardı.
Eğer sizin de kızınız varsa parfümeri mağazalarında en yeni parfümleri deneyebilirsiniz.
Watson’s isimli mağazada her bir ürünü tek tek inceleyip, toka-tarak-oje-sabun... vs. gibi genel ihtiyaçlarızı satın alabilirsiniz.
Birkaç giysi mağazası gezip hem ona hem kendinize birkaç şey inceleyebilir, hatta yakışıp yakışmadığı konusunda kızınızın fikrini bile alabilirsiniz.

Merkezin çam ağaçları ve çeşitli yeni yıl süsleriyle dolu koridorlarında deli gibi koşup, her bir çam ağacının yanında fotoğraf çektirebilirsiniz.
Cumartesi etkinliğimiz bu şekilde bitti sanıyorsanız, yanılıyorsunuz...

City’s Alışveriş Merkezinin arka kapısından çıkınca hemen karşınızda küçük bir kitapçı görürsünüz. Buranın adı Yalvaç Abi. Marsık yayınlarından tanıyanlarınız vardır muhakkak. Geçen sene kızımın gittiği yuvaya birçok yayınlarını getirip stant kurmuşlardı. Biz de kızımla inceleyerek bu kitaplardan birini satın almıştık. Yalvaç Ural’ın çocukları ziyarete geldiği gün de kızım kitabını imzalatmıştı. Siz de Yalvaç Abi’nin kitapevini ziyaret edip, kitap incelemesi yapabilirsiniz.

Tam meydandan geçerken güvercinleri görürseniz orada duran amcadan biraz buğday alıp kuşlara atmayı da unutmayın.
Olur da sizin de bir gün City’s’e yolunuz düşerse sakın bunları yapmadan dönmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...