15 Aralık 2011 Perşembe

Akbank Çocuk Tiyatrosu ve Beyoğlu Gezmesi


Geçen sene kızım anaokuluna giderken taşıtlar konusunu işlemişlerdi. Araba, kamyon, gemi, otobüs, minibüs ve uçak her zaman etrafında gördüğü taşıtlardı ama hiç tren görmediği için “Anne beni trene bindir”  diye tutturmuştu. Ben de yakınlarda tren istasyonu olmadığını ama metronun da trene benzediğini, isterse metroya binebileceğimizi söylemiştim.
Bunun üzerine bir Cumartesi sabahı metroya binerek Taksim’e gittik ve Aksanat’ta sahnelenen “En Mutlu Kim” çocuk tiyatrosunu izledik.
Yavuz Pekman'ın yazdığı, Hayrettin Arslanoğlu'nun yönettiği müzikli çocuk oyunu "En Mutlu Kim" küçük büyük herkese çocuk olmanın değerini ve hep çocuk kalabilmenin sırrını anlatıyor.
Biz oyunu çok beğenmiştik hatta bu sene tekrar gitmek istiyoruz.

Oyun her Cumartesi saat 11.30’da sahneleniyor. Yetişkin 6 TL, öğrenci de 3 TL.

Taksim’e gitmenin en kolay yolu bence metroya binmek.  Metro ile yolculuk yapmak çocuklar için de eğlenceli oluyor.

Taksim’e varınca tiyatroyu izleyin, çıkışta İstiklal Caddesinin kalabalığı size korkutmazsa alın elinize birer Beyoğlu Çikolatası, çocuğunuzun elini sıkı sıkı tutarak başlayın Tünel’e doğru yürümeye.

Cadde üzerindeki mağazalardan sevdiklerinize hediyeler alın, büyük kitapevlerini gezin, çocuğunuzun “Anne bunu da oku” diye bağırarak getirdiği bütün çocuk kitaplarını inceleyin!

Yorulup da mola vermek istediğinizde kafelerden birine oturun, çantanızdaki boyama kitabı ve kalemleri çıkarıp çocuğunuzu da mutlu ederek kahvenizi yudumlayın, gelen geçeni seyredin.

Çocuğunuzla beraber Tünel’e kadar yürümeyi becerdiyseniz oradan Fünikülere binip Karaköy’e inebilir ya da mini tramvaya binip Taksim’e geri dönebilirsiniz.

Bu arada bol bol fotoğraf çekmeyi de unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...